The Long View

One of the first projects I worked on was a 2-bedroom addition to a neighbor’s house in the mid 1960’s. It was pretty simple: a short hallway, two bedrooms, and two closets. The layout was efficient. The neighbor and his father-in-law built the foundation and most of the framing quickly, but when they started laying out the interior partitions, the father-in-law asked me to consider a change in the plan. “I would like to angle this wall with the door to the bedroom,” he said. “That way, we can get the furniture into the room.” When I looked then at the plan as I had drawn it, I realized that the change was necessary. As designed, the hallway was large enough to accommodate the furniture in one position, but not large enough to maneuver it 90 degrees into the bedroom. It’s usually a good idea to plan ahead at least to the next step, even if you are not considering a long term effect on global climate.

Posted in Design, Gosh Darnit, Oops

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CAUTION

The content provided on this site and in the Posts is intended to be entertaining, thought-provoking, and educational. It is not intended as direction or recommendations for the design or construction of any specific building project. The information is provided in good faith but without assurance as to its completeness, accuracy, or suitability for any particular purpose. If you are considering using information provided on this site, you are responsible for verifying its appropriateness to your needs, and you assume all risk for its use.